Ny vintersäsong på Kläppen, nya Covid-19 restriktioner

Hej Bästa stugägare i Kläppen!

Vilken fantastisk säsongstart vi har denna vinter, och vi står inför en strålande julhelg men fin kyla och solsken.

Idag börjar nya regler gälla pga. pandemin och nya restriktioner.

 

I våra lokaler är det återigen regler med 10m2 per person vilket gör att vi återigen måste tillämpa lite specialfunktioner som vi ber er visa hänsyn för och respektera samt vara behjälpliga med att följa. Ni är ju våra ”locals” och känner Kläppen innan och utan, så det är ju extra viktigt att vi föregår med gott exempel och hjälps åt att se till att alla verksamheter fungerar.

För allmänna handelsplatser inomhus för gäller från och med idag 10m2 per person.

Detta gör att vi återigen använder digitalt kösystem för vår skiduthyrning där man köar via appen C-Cloud som laddas ner där man hittar appar eller via denna länk:

Kläppen (klappen.se)

Man köar på sin tur utomhus vid välkomstcentret och värd släpper en sällskap åt gången. I skiduthyrningen får vara max 23 personer samtidigt.

Vi rekommenderar för bästa upplevelse om man skall hyra utrustning att välja förbokat och utkörning. Då får man absolut bästa upplevelse.

Är det många som anländer samtidigt och skall hyra utrustning på plats kommer det tyvärr leda till lite väntar på grund av denna regel.

 

För butik Kurbits så har vi kösystem på insidan med kölapp tills vidare.

 

Värmestugan hanteras detta år som ett serveringsställe och regelverket tillåter att vi kan ha 48 personer inne i den lokalen sittandes.

Vi kommer ha tillsyn på denna och är det fler gäster inne än tillåtet kommer de ombedjas lämna lokalen, och fungerar inte detta system kommer vi tyvärr bli tvungna att stänga den likt förra året.

Vi rekommenderar att man använder sin stuga/lägenhet som värmestuga för att undvika trängsel alternativt använder någon av alla de gripplatser och picknicbord som vi placerat ut på berget.

 

Liftarna kör vi med full kapacitet och har återinfört singelfållor. Vi förväntar oss betydligt fler gäster denna vinter och kommer tillämpa detta för att ha en bra balans mellan trängsel och flöden. Gondol Sälen kör vi med 8 personer per gondol. Är man osäker och absolut inte vill resa med annan så rekommenderar vi då någon av övriga 20 liftar runt på berget.

 

Vi hoppas på förståelse och hänsyn för alla dessa riktlinjer och rekommendationer, i grunder handlar det om att visa respekt till varandra och tillsammans skapa en säker plats.

 

Men viktigast såklart är att ni alla ska få en underbar säsong med härliga skid- och snowboarddagar.

 

Annan rolig info för dig som stugägare är att i måndags passerade vi förra årets totala bokningsvolym. Vi har ett otroligt bra bokningsläge denna vinter vilket är superkul.

Just nu pågår snöproduktion för fullt i de södra pisterna och parkerna vilket är de enda som återstår att öppna. Vi har ett internt mål att öppna ett gäng pister där under nästa vecka. Men redan idag öppnar vi nya Racearenan för träningsgrupper och imorgon planerar vi öppna Älgstråksbranten.

 

Vill också tillönska en riktigt God Jul!

 

Vintriga hälsningar Gustav och hela familjen Eriksson med personal.