Vintersäsongen är i antågande

Hej på er alla goa stugägare på Kläppen!

Hoppas ni har njutit av en härlig sommar!

Vet att många av er besökt Kläppen och era hus och lägenheter i sommar också. På våran fina camping har det varit bra tryck med gäster. Vi investerade ju i en ny fin minigolfbana och nya kanoter innan sommaren som varit flitigt använda samt att vi bemannat receptionen där nere och haft en kiosk vilket har varit mycket uppskattat! Vecka 29-31 var det även full fart med Campare som stannade till och bodde på campingen. Det är en ökning mot tidigare år gällande besökare, exakt hur många är inte helt klart ännu men känslan är positiv för framtiden.

Nu är det fullt upp med förberedelser inför vintern och all personal är igång igen efter semestrar. Vi har börjat Klippa pisterna också och här nedan ser ni Emilsson mitt i Familjebacken:

Vinterns stora nyhet är ju vårt nya lägenhetshotell Kurbits. Där är det full byggnation och just nu monteras de prefabricerade väggarna i källaren.

Under sommaren stötte vi tyvärr på patrull där en av underleverantörerna till den entreprenör vi anlitat för att bygga Kurbits fick ekonomiska problem på annat bygge i Europa. Detta ledde tyvärr till konkurs och vi fick mitt i byggstart hitta en ny leverantör för modulerna till lägenheterna. Detta har gjorts men medför tyvärr lite försening och leder till att boendet öppnar den 1:a februari. Modulerna kommer färdiga och dockas bara ihop, ett arbete som tar 4 veckor. Detta kommer ske alldeles innan vi öppnar för säsongen men skall vara klart vecka 51 alldeles efter öppning så vi kommer tyvärr få öppna med en liten byggarbetsplats mitt i anläggningen på premiären. Till jul kommer dock byggplatsen vara borta. i januari utförs de sista justeringarna på lägenheterna samt möblering innan vi öppnar boendet för gäster i februari.

Bottenvåningarna löper dock på enligt plan. Det är en tight tidsplan men alla är väl medvetna om slutdatum för när vi öppnar och planen är att Butiken, receptionen och Lobbyn öppnar till Lucia när anläggningen öppnar och den nya restaurangen öppnar till julveckan.

Andra saker vi genomför denna höst är att vi utökar parkeringen nere mitt emot Välkomstcentret vilket ni säkert sett att vi redan kört dit material som blivit över från Kurbits.

Vi kommer under vintern också arbeta med att byta ut vårt bokningsprogram vilket kommer leda till en hel fördelar för er som Kläppen förmedlar boende åt, mer information om detta kommer under hösten. Men det kommer bli betydligt bättre och enklare att boka som gäst vilket är det absolut viktigaste! Detta bokningssystem skall köras igång när vi släpper login för vintern 2020/2021.

Vi bygger också om i Trolle och Trollas Snörike och flyttar Trollkojorna så det blir en bättre miljö för Trollens fina skådespel och sångstunder.

Spårpotten vilket är den potten vi skapar gemensamt alla som förmedlar boende tillsammans, planerar också investera i ytterligare en belyst gångväg för att göra stugområdet säkrare och mer attraktivt att vara i. En gångväg är planerad från Gondol Sälens dalstation och upp till trevägskorset som delar Gusjövägen mot Mitt i Pistens område och Horrmundbergets område.

Nu önskar jag er alla en bra start på hösten så peppar vi alla lite extra för vintern som kommer snabbare än man anar.

Vintriga hälsningar Gustav