Senaste nytt från Gustav

Hej alla goa Stugägare i Kläppen!

Vilken fantastisk vinter vi har! Efter en trevande start där vi verkligen fick jobba hårt för att få snön på plats och öppna upp så mycket vi kunde till helomvändning med bra kyla och härlig vinter med massor med snö, och kylan och solen ser ut att hänga med ett tag till enligt långtidsprognosen.

Till helgen kommer precis allt i skidsystemet vara öppet, vi har beslutat att tyvärr inte öppna Halfpipen denna säsong. Detta är tyvärr relaterat till prioritering för att vara effektiv på kostnadssidan på grund utav hur Pandemin påverkar oss.

Pandemin ja… Längtan är stor till dagen då vi kan lägga detta bakom oss.
Så mycket arbete vi lagt ner denna säsong och lägger ner för att få allt att fungera. Vi har investerat i material för att säkra upp, vi har fler personal i Coronavärdar för att få det att fungera. och alla special regler och information kopplat till detta. Det är dock mycket glädjande att se hur bra allt fungerar och den feedbacken vi får från våra gäster. De meddelar att de känner sig trygga och att det är säkrare att vara här än hemma.

Dock ni som förmedlar via oss eller ni som frågar om hjälp av olika anledningar ber jag om förståelse att ni kanske inte får omedelbart svar. Under januari ökade antal inkomna samtal till bokningen/övriga frågor med hela 94%. Så belastningen på personalen är oerhört tuff i detta läget. Gästerna ringer om allt, diverse frågor som man hittar på nätet, men kanske är enklare ibland att ringa och få snabbt svar, en del Coronarelaterade frågor och funderingar såklart, men också bokningar inför denna vintern och nästa vinter.

Bokningsläget fram till nu är helt ok mtp. läget. Det är stor efterfrågan att besöka oss och framförallt på helgerna som bokar slut. Gästerna bokar med kort varsel och nära inpå ankomst. Dessvärre kommer vi inte få välkomna några utländska gäster detta år och alla Danska gäster har nu helt bokat av. Några har ombokat till nästa säsong och några har ombokat med tron att de kan få komma i mars. Senaste veckorna har vi gått ikapp antal bokade objekt mot förra säsongen och förra veckan gick vi om, så nu ligger vi faktiskt föra totalen bokade objekt vid samma tidpunkt jämfört med i fjol. Med all säkerhet kommer sportloven boka fullt med reservation för v 7 som är en stor vecka för Danska gäster, där har vi en del att fylla upp nu vilket vi arbetar stenhårt med. Veckorna efter sportloven ser även de riktigt bra ut och ligger föra förra året nu.

Det som dessvärre slår hårt för oss är fyllnadsgraden i stugorna. Ja, vi fyller antal objekt bra. med direktiven är att resa säkert, enbart med egen familj eller bubbla man umgås med. detta gör att man bor endast en familj/ objekt. Normalt kanske man fyller på 2-3 familjer i de stora stugorna/lägenheterna. Detta slår ju en hel del på Skipass, Skidskola, skidhyra och Restaurang såklart. Restaurangerna påverkas ju även jättemycket av de extremt hårda regler de fått.
Detta gör att även om det är fullbokat i stugorna har vi 20-30% färre skidåkare i systemet än normalt.

Om vi blickar framåt så har väl ingen missat att vi i december började hoppa i vårt hopptorn med Airbaglandning kallat Kläppen Arena. Nu är vi i slutplanering inför öppning av denna Arena i vår och vi kommer satsa ännu mer på barmarken inför sommaren med fler aktiviteter och mer öppet. Mycket kopplat till Hopparenan såklart men även andra aktiviteter för familjen. Mer information om detta kommer under sportloven på klappen.se

När vi ändå nämner klappen.se så hoppas jag ni sett nya uppdateringen av webben och nya onlinebokningen som vi släppte i måndags. om inte, så ta en titt på www.klappen.se.

Vi har lagt enormt mycket kraft och tid även på denna och mitt i denna turbulenta tid har vi genomfört denna utveckling. Samtidigt bytte vi ju även bokningssystem för ett år sedan så det är en hel del som hänt på den avdelningen. Men vi är supernöjda med hur onlinebokningen nu ser ut. Det är en stor satsning med mångmiljonbelopp investerat och det känns nu verkligen som vår onlinemiljö är 2021 och inte 2000 som tidigare. Såklart är inte arbetet klart ännu utan sidan kommer uppdateras och utvecklas vidare och anpassas gästernas efterfrågan. vi har också fått ett lyft på ägarwebben för alla er som förmedlar men en del kvarstår att uppdatera även där vilket kommer ske under våren efter denna säsongen.

Nu hoppas vi på fina sportlovsveckor och att Pandemin nu går åt rätt håll med smittspridning och vaccinering så vi får stop på detta elände.

Vintriga hälsningar Gustav