Nu öppnar vi alpina delen för säsongen

Hej på er bästa stugägare!

Nu är det endast några timmar kvar innan öppning för alpina delen på fredag!

Som vi alla har längtat!

Efter en mild snöläggningsperiod med medeltemperatur på 2 grader och inte så många timmar med bra snöläggning har vi ändå lyckats få ihop antal pister och liftar riktigt bra. Men vi har fått kämpa och kommer fortsätta slita inpå småtimmarna fredag morgon innan allt är helt klart.

Snögarantin kommer vi klara from den 18:e vilket är första målet.

Snögaranti: 14 pister och minst 2 km längdspår från säsongsstart den 11 december.

Dessa nedfarter ska vara öppna som minst antal vid öppning fram till stängning: Barnbacken, Harlyckan, Björnidet, Utterleken, Familjebacken, Nedre Älgstråket till stolen dal, Bäverdalen (från toppen), Blue line (snowpark), Minkspåret, Renfållan, Skogsmården, Ekorrsvansen, Illern och Rådjursstigen.

Sen kommer vi öppna nr 9 skogsmusslingan som extra. Plus innersväng Älgstråket topp som räknas som samma som Älgstråket nedre. Så totalt är detta 15 nedfarter vi öppnar.

Skidvägar behöver dock mera natursnö innan de går att öppna, vi har tryckt dem med rulle och kommer fortsätta tills vi får lite mer natursnö. 1-2 dm till behövs.

Och som ni vet har vi sedan tidigare 4 km längdspår.

De liftar som öppnar är: Gondol Sälen, Järpen (4-stol) Beckasin Norr, Beckasin Syd, Ripan Syd, Sparven, Lommen, Höken, Falken Norr, Falken Syd.

Se senaste Kläppen idag där Noppa och Thor berättar om läget: https://youtu.be/m2lVk2XYhxI

Fokus har varit på att få upp så mycket åkning som möjligt och stora ytor vid på/ avstigning för att kunna sprida på gästerna och hålla avstånd. men också så många liftar som möjligt för att hålla hög liftkapacitet. VI har extra långa kö-fållor till de mest belastade liftarna och kommer ha värnar på plats som hjälper till att påminna om avståndet.

Det är ju en annorlunda säsong!

Jag vill be er alla om en tjänst. Att vi alla hjälps åt att följa dessa restriktioner! det är superviktigt! Håll avstånd. Stanna hemma om du är sjuk. åk skidor tillsammans med din familj. åk inte singel i vare sig bygellift som stollift och absolut inte GondolSälen. Då kommer köerna snabbt byggas på och bli extra långa.

Ta del av alla  försiktighetsåtgärder vi har på anläggningen för att anpassa oss till läget och skapa säkerhet och trygghet. Försiktighetsåtgärder – Kläppen Ski Resort (klappen.se)

Vi gör det vi kan för att gästerna skall känna sig trygga, men har man Corona konstaterat eller symptom så får man boka av med hjälp av läkarintyg. Det är vår allas ansvar att ha det så så det fungerar i alla led tillsammans med våra rekommendationer samt för att minska smittspridningen.

Nu i natt går snökanonerna för fullt igen, vi har i skrivande stund -4,2 på toppen och – 5,1 på Tranantorget så i natt blir det lite snö. sen visar prognosen dessvärre varmare grader igen fram till julafton. Men till jul ser det ut att bli kallare grader igen. Vi kommer producera snö så fort vi kan och även under dagtid. Detta för att snabbt säkre upp större åkytor och mer nedfarter. Vi hoppas ni alla har hänsyn för detta.

Nu hoppas vi på fina åk i helgen och vill önska er alla en riktigt God Jul!

Ta hand om varandra! Att hålla avstånd är att visa omtanke!

Vintriga hälsningar Gustav