Slutspurt för Wifi – Kläppens Kabel-tv

Den utlovade dagen 15/12, som uppstart av det nya Wifi-systemet, närmar sig snabbt.

Vi jobbar fortsatt, och med extrainsatta resurser, för att hålla utlovad tid.

Efter att Fritidsfastigheter i dagsläget har monterat mer än 100 endpoints/routrar i stugor har vi fått återkoppling att det nu krävs en tydlighet i förutsättningar och kommunikation för att nå målet i tid.

Uppstarten av systemet kommer man som stugägare att märka genom att det sitter två etiketter med lösenord i stugan. En på endpoint/router och en i entrén. (Vill man ha det större på en tavla får man lösa det själv, eller beställa för senare uppsättning.)  Lösenordet är fast, och kan inte ändras av användare. Detta för att inte gäster eller andra skall ställa till det genom att ändra så att ingen vet vad som gäller.

Vissa stugor innebär merarbete, och för att inte andra skall belastas för de kostnaderna kommer Kläppen Kabel-TV att ta ut avgifter separat för tillkommande arbete enligt prislista nedan.

För att hålla tiden kommer vi att prioritera installationen i stugor som är lätt tillgängliga med nycklar i Kläppen, och som inte innebär andra tidskrävande extrajobb. De som har en extra TV-apparat får betala för inkopplingen, men det sker ihop med enkel installation om inget annat krånglar.

Stugor som av någon anledning innebär merarbete kommer att installeras i en slutrunda i projektet. Strävan är att hinna med det också till 15/12, men där kan vi i nuläget inte lämna någon garanti.

En svårighet, som är mer vanlig än vi bedömde på förhand, är att flera stugor har TV-apparater som inte klarar digitala sändningar. Dessa stugor kommer att få Wifi installerat, och ett meddelande om att TV:n inte fungerar.

Fritidsfastigheter måste, fram tills alla har Internet installerat, prioritera det arbetet. Byte av TV-apparater kan tidigast erbjudas därefter. Den som inte kan vänta med bytet får vända sig till lokal TV- handlare eller fråga Kläppens vaktmästeri om de har möjlighet att bistå.

Prislista för tillkommande tjänster 300 kr inkl.moms., vilket kommer separat på nästa faktura.

  • Separat personlig kontakt för tillgång till nyckel
  • Flytta undan vissa möbler eller annat framför uttag
  • Trasiga ledningar eller kontakter

Inkoppling av extra TV-apparat 125 kr inkl.moms.

Nu ser vi spänt fram emot att snart kunna surfa i Kläppen. Men glöm inte att åka skidor också J

Bästa hälsningar

Styrelsen för Kläppen Kabel TV