Senaste nytt från Kläppen, längdpremiär och inför alpina öppningen

Hej bästa stugägare!

Idag hade vi längdpremiär och vi närmar oss alpina premiären med stormsteg.

Här på berget har förberedelserna pågått febrilt sedan förra vintern. Det blev ju en rekordvinter och som det brukar när det går bra för oss så investeras det massor på berget.
Projekten denna barmarksperiod har varit många vilket innebär massor av förbättringar. Allt börjar dock landa på plats nu och vi är strax redo för alpina premiären när allt är helt klart.

Vi har haft en liten köldknäpp där i producerade bra på Älvspåret och kunde öppna spåret till den dagen vi förutbestämt. Mot alpina premiären är prognosen att kylan kryper nedåt nu i början på december och att vi då kan producera för fullt i våra pister igen och säkra upp den volymen som krävs mot alpina premiären.

Jag vill för er stugägare slå ett extra slag för alpinapremiärhelgen. Då firar vi lite extra att det är 40 års sedan Kläppen öppnade för första gången.

Detaljerat program för alpinpremiären:

Fredag 16 december

08.00 Alpin premiär på Kläppen Ski Resort
Gondol Sälen öppnar upp dörrarna för säsongen. I ett mörklagt och stämningsfullt Kläppen strömmar stämningsfull musik ur högtalarna och de många eldkorgarna lyser upp Tranantorget.
08.00-09.00 Gåva till de 50 första som åker gondolen
Vi bjuder alla gäster på glögg och lussekatter och de 50 första personerna som kliver på Gondol Sälen får en gåva. Den här morgonen kliver man på Gondol Sälen vid mellanstationen, Tranantorget.
09.00-15.00 Skidtest
Besöka vårt Testcenter på Tranantorget. Testa de senaste modellerna av alpina skidor från Salomon, Atomic och K2. Du får testa så många modeller du vill och det är gratis.
09.00 Invigning av Lämmeltåget
Invigning av Lämmeltåget. Plats: Toppen av backen (pist nr. 12)
09.00 Övriga liftarna öppnar för säsongen
09.00-18.00 Nya butik 1982 och helt ombyggda skiduthyrningen på Kläppentorget är öppna. Passa på att se de fina lokalerna och alla nyheter.

 

Lördag 17 december

09.00-18.00 Skidanläggningen är öppen
09.00-15.00 Kläppens skidtest
Besöka vårt Testcenter på Tranantorget. Testa de senaste modellerna av alpina skidor från K2, Atomic och Salomon. Du får testa så många modeller du vill och det är gratis.
12.00-16.00 Julmarknad på Tranantorget
Passa på att handla årets julklappar. På Kläppens julmarknad har vi samlat ett flertal lokala hantverkare som säljer alster av god kvalité. Värmande plagg i ull och garn, fårskinn, inredning samt välsmakande delikatesser som förgyller middagsbordet.
13.00-15.00 Kläppen 40 år
Tryck din egen t-shirt. Välj ett tryck med Kläppen 40 år eller Trolle & Trolla.
15.30 Kläppen 40 år
Firande tillsammans med familjen Eriksson. Plats: Scenen Tranantorget.
09.00-18.00 Nya butik 1982 och helt ombyggda skiduthyrningen på Kläppentorget är öppna. Passa på att se de fina lokalerna och alla nyheter.

Jag hoppas vi ses den helgen och framförallt på lördagen där vi på eftermiddagen visar lite av Kläppens historia från scenen på Tranantorget och firar av ett litet fyrverkeri till jubilarens ära.
Det kommer finnas en lite jubileumsgåva också, först till kvarn.

Läs mer om helgens program HÄR

En av vinterns stora nyheter ICA Kläppen som är så eftertraktad. Dessvärre blir butiken inte färdig för att fysiskt öppna till säsongstart, anledningen är försenad leverans av  elcentralerna, som är hjärtat i byggnaden. Anledningen till förseningen är komponentbrist som är en följd av pandemin. ICA Kläppen öppnar fysiskt måndag den 30 januari 2023 alltså vecka 5.

Det som däremot är glädjande är att ICA investerar i hämtboxar för onlinehandel, så fr o m  säsongstart den 15 december kan alla handla mat online och hämta kassarna vid ICA Kläppen.

Läs mer om detta på klappen.se

Vi fortsätter ju leva i en tid med mycket osäkerheter, vi har ju tidigare kommunicerat en hel del gällande energi och vad vi skall göra för att få gästerna att tänka till och agera annorlunda. Både anläggningen, stugägare samt gäster lever ju med många delar i ekonomin som blivit betydligt dyrare. Vi har inte vetat exakt hur gästerna skall påverkas av detta och hur resemönster eventuellt förändras. Det som dock är glädjande nu när vi närmar oss säsongsöppning är att vi fortsatthar ett starkt bokningsläge. Vi ligger idag endast 1% efter i total bokningsvolym mot förra året vilket var ett rekordår. vi har nu bokat upp strax över 70% av hela vinterns totala logivolym att förmedla från v 50-v 15 vilket är otroligt starkt och ser försiktigt optimistiskt på kommande vinter. MEN saker och mönster kan fortfarande förändras och det riskerar komma avbokningar om våra gäster inte får ihop sin vardagsekonomi vilket vi måste ha respekt för i detta läget. Vi ligger rätt bra till första delen av vintern med en total volym över förra årets bokningsvolym, vi ligger lite efter på julveckan där vi nu genomför kampanjer för att fylla på de sista objekten och kommer inom kort med en till kampanj där vi erbjuder gäster att boka juldagen till torsdag som en alternativ period och ett “kortjullov”. Som ni vet jobbar vi ständigt aktivt med att fylla alla era objekt så mycket det bara går i många olika marknadskanaler.

Annars ser vi fram emot att se er i pisterna i vinter och kanske redan nu till helgen i Längdspåret.

Varmt välkomna upp för en ny vinter!

Bästa hälsningar Gustav o hela Kläppenfamiljen.