Senaste nytt från pisterna v8

Hej på er alla stugägare i Kläppen!

Mitt i sportlovet ville jag skriva några rader hur vi har det i Kläppen för er som inte är här just nu.

Idag lyser solen och det är så fint i pisterna och i skogarna. Det har fyllts på med mer snö under veckan och det ser inte ut att vara slut med nederbörd i form av snö när vi blickar framåt heller.

Bilder från Östra skidområdet idag.

Det är fortsatt en fantastisk vinter vi är mitt i och man får nypa sig i armen varje dag, såna otroligt fina förhållanden vi har! Gästnöjdheten är fortfarande på topp och det ser ut som att vi får ytterligare en ny rekordsäsong vilket är jättekul!

Vill passa på att tacka för fortsatt förtroende i att förmedla boendet åt er. I stortsett alla som vi tidigare förmedlat boende åt har skickat in nya underskrivna avtal och för er få som inte gjort detta ännu vill jag påminna om att göra det så att vi kan börja boka era objekt redan nu inför nästa säsong. Onlinebokningen öppnade i början på denna månad och i förra veckan hade 300 bokningar redan gjorts på nästa säsong. Detta visar att intresset är stort tidigt och många vill boka sina favoritobjekt så det verkligen får det de önskar.

Nu när det är så mycket snö så vill fastighetsavdelningen skicka med att kontrollera era tak från ev. smältning risk för snöras och istappar. Skulle något lossna eller rasa på någon person eller annat som kan bli förstört så ligger detta under fastighetsägarens ansvar. Vill ni ha hjälp med att kontrollera och eller åtgärda detta så är Kläppens vaktmästeri behjälpliga till löpande pris. Vi har exempel nu när solen börjar ligga på där fastigheter med lite sämre isolering får större snösmältning där det samlas is i takfoten som sedan tränger in på vind vilket kan orsaka fuktskador.

Huskonstruktionerna här uppe skall klara upp till 3 m snö så det är ingen fara på byggnaderna men där det kan vara risk är tillbyggnader, hus med plattare tak och skärmtak över verandor etc. Där rekommenderar vi att taken skottas av innan det fylls på med mer eller innan det blir mildare temperaturer och vikten på taken ökar ännu mer.

Annars jobbar vi på för full med saker inför kommande säsong, projektering på nästa års investeringar pågår och jag kan redan nu hinta om en sak som kommer utföras under sommaren. Toppstugan kommer byggas ut med ca 100 nya sittplater, större kök och varumottagning samt fler toaletter. Det blir en bra nyhet och bra tillskott till nästa år. Mer info och skisser kommer under våren.

Önskar er fortsatt fina sportlovsdagar!

Vintriga hälsningar Gustav Eriksson