Senaste nytt från Kläppen

Hej bästa stugägare på Kläppen.

Vintern har passerat och nu blickar vi fram emot en kommande vintersäsong och främst först en sommarsäsong.

Vi kan summera en fin vinter där Kläppen fortsatt ökat i volymen gäster. Som det verkar är Kläppen en av få kanske till och med den enda anläggningen i Sverige som faktiskt ökar mot förra årets rekordsäsong. Vi kan presentera All-Time-High på samtliga avdelningar inom bolaget vilket är superkul och bra för oss alla på Kläppen.

Det som dessutom är extra glädjande är resultatet vi har på vår gästenkät, nästan alla besökare svarar på den enkäten med massor bra feedback och vi har ett riktigt högt betyg på gästernas nöjdhet och hur lojala de är. rekordhöga betyg dessutom.

Likt många andra har även anläggningen ökade kostnader så resultatmässigt är det dock inte All-Time-High, men ändå ett resultat vi är nöjda med. Resultatet är ju viktigt för oss alla som investerat på detta berg då det ger oss muskler att fortsätta utvecklas och jobba med de önskemål alla gäster har. Högst prioriterat är ju såklart nya skidområdet Kläppen syd etapp 1. VI jobbar på för fullt med det projektet, har under sommaren gjort ytterligare en naturinventering ( nr 5 i ordningen) och jobbar nu med miljökonsekvensbeskrivningen. När det materialet är klart kommer hela området gå ut och granskas som planprogram. När det sen vunnit laga kraft skall skidområdet detaljplaneras. All denna byråkrati har sin gång och det är svårt att forcera så min målbild nu är att vi kan börja bygga våren 2025. Går det tidigare gör vi självklart detta. Muskler att utvecklas är viktigt och Kläppen syd som exempel hade vi en investeringsbudget på ca 100 miljoner kronor 2020. i och med alla prisökningar har prislappen för det projektet ökat med 50-70 miljoner. så Kläppen behöver såklart ett bra resultat för att fortsätta kunna utvecklas. och som ni vet återinvesteras ju i stort allt resultat tillbaks i bolaget.

Lite om vad som händer nu i sommar och mot nästa vinter, men vi börjar med sommaren:

Inför sommaren har vi några nyheter. Vi investerar 4,5 miljoner i att fortsätta lyfta sommaren i Kläppen och göra berget attraktivt och fint åren om.
Vi har jobbat med att addera fler aktiviteter i samklang med att besökarantalet också ökar så det vi gör på sommaren också är lönsamt.

Årets sommar nyheter är:

En ny äventyrsgolfbana på Tranantorget. inspirerad av Kläppen och miljön kring berget kommer denna aktivitet passa perfekt i aktivitetsutbudet och göra Tranantorget attraktivare också.
Banan kommer ligga alldeles utanför nya verandan till restaurang Halster i Hotell Kurbits.

Lekplatser. Tillsammans med Stugägarpotten investerar vi i en helt ny stor lekplats vid värmestugan. mer lek och hela 7 st olika byggnader med lek och rutschkanor inspirerade av Trolle och Trolla.

Den gamla lekplatsen flyttas till campingen nära badtjärnen.

Vi gör även ett stort arbete med att fortsätta lyfta miljön och göra Vinterkläppen i sommarkostym.

Stugägarpotten förbättrar också beläggningen på gångvägen längs gusjövägen så det blir enklare att gå där även med citybarnvagnar.

Det kommer också göras ett stort arbete kring Ica Kläppen för att få en bra trafiksituation där för gångstråk, belysning och parkeringarna.

Vi inför också Kläppen passet som ger tillgång till nästan samtliga aktiviteter. ett riktigt bra erbjudande när man besöker oss fler dagar.

Allt detta ovan kommer inom kort presenteras i en pressrelease och kommer finnas att läsa på klappen.se

Mot vintern och hösten har vi också en del nyheter.

En av de stora mot gäst är att vi öppnar snowparken på sparad snö redan v40. VI har sparat ca 40 000 m3 snö under specialduk i Snowparken för att möjliggöra detta. Med den nya nivån på elpriser under vinterhalvåret går det faktiskt att räkna hem en sådan investering. Det blir supergrej, i kombination med Arenan och airbagen en helt unik arena där vi erbjuder åkning och träning för Snowboard och Freeski. Dessutom verkar det som att det är den tidigaste snöpremiären i Sälenfjällen någonsin.

Sen investerar vi i belysning i nedre Bäverdalen så att man under kvällsåkning även får blå nedfart på västra sidan berget, även Ormtungan får belysning där lamporna blir färgade i blått och grönt. En häftig äventyrsbana kvällstid.

Trollriket kommer få ett lyft och fler troll i trä flyttar dit. de trollen kommer “tala” och berätta sagor för alla som passerar.

På Tranantorget fortsätter vi utveckla testcentret som blir en fin byggnad istället för containers där det även kommer vara en liten butik där man hittar skidor/ snowboards, googles och hjälmar m.m.

Vi gör också en hel del som gästerna ej märker av.

Vi investerar i onlinebokningen, byter ut värmepumpar till Trananhuset, ordnar till avloppsledning på toppen, bygger lastkaj, asfalterar i Gullbrändan, investerar i ett antal änne mer effektiva lågenergisnökanoner, bygger om snöproduktionen på Älvspåret för tidigare och effektivare öppning, förbättrar några skidvägar och mycket mer.

Totalt inkl sommaren investerar vi nära 20 miljoner kronor inför kommande vinter.

Vi ser nu fram emot en fin sommar med massor besökare och en fin höst där även den innehåller en hel del nyheter, håll koll på klappen.se.

och redan nu inför nästa vintersäsong är vi försiktigt optimistiska, vi ligger nu 6% över fg års bokningsvolym, så det ser positivt ut med besökare mot nästa vinter också.

 

Ett datum att hålla koll på är Stugägardagen. Den kommer hållas lördag vecka 36, den 9 september. Så SAVE THE DATE.

Då presenteras alla nyheter, Man kan träffa Kläppens olika avdelningar, en marknad med partners finns också på Tranantorget.

 

Önskar er alla en fin sommar så ses vi på berget

mvh Gustav