Senaste nytt inför säsongstart samt höstens version av “Stugägaren”

Hej bästa stugägare i Kläppen!

Jag hoppas ni alla mår bra trotts dessa omständigheter.

Bifogat finner ni vårt senaste stugägarutskick. “Stugägaren”. Den riktar sig primärt till de stugägare som förmedlar med matnyttig information. Men finns även bra information där även för dig som har stuga/lägenhet på Kläppenområdet med inte förmedlar ditt boende via Kläppen.

Stugägaren_2020_2021

Förutom pandemin som vi skriver en hel del om i Stugägaren, är mycket funderingar nu på den sena vintern.
Något som tyvärr inte är med oss just nu är vädret, prognosen framåt ser ju dessvärre ut att fortsätta vara mild om än något kallare med temperaturer kring 0 till -3 grader.

Ni som varit med ett tag vet ju att det går att producera snö i dessa temperaturer men det tar otroligt lång tid. Vi kan nu konstatera att fönstret för oss att hinna producera tillräckligt med snö för att få en bra produkt och en bra premiär den 11:e december är minimal.
Även om det skulle blir -20 grader den 5 december och framåt kommer det vara tight att hinna och få det bra och som det ser ut är sannolikheten att den temperaturen kommer minimal.

Vi har ju valt ett premiärhelgdatum utifrån att vi ska kunna öppna en bra utförsåkningsprodukt med många nedfarter och att gäster ska attraheras av att på Kläppen får man mycket och bra skidåkning från start samt värde för pengarna.

När vi nu kan konstatera denna väderprognos, har vi beslutat att vi skjuter på premiären till den 18:e december för att få bästa möjliga förutsättningar för en bra start.

Vi kommer fortsätta producera snö när temperaturen så tillåter och målet är att öppna längdspåret vid älven tidigare, dvs så snart vi har tillräcklig volym för att öppna en ok sträcka där.
Mer information om snöläget och hur det går med Älvspåret hittar ni på www.klappen.se/skidakning/klappen-idag

Vi hoppas ju såklart att kylan och vintern kommer till oss inom kort med full kraft. Det gör den ju förr eller senare.

Vi får alla hjälpas åt att dansa snödanser. Det kan ju till och med förgylla det tråkiga och kanske isolerade tillståndet många lider med nu kring Corona.

Gällande alla riktlinjer vet vi att Folkhälsomyndigheten kommer komma med rekommendationer om Jul/nyår inom kort. Det vi vet är att de är nöjda med alla försiktighetsåtgärder vi infört. Det gäller bara att vi alla hjälps åt och tar vårat ansvar och följer dem också. vi har alla ett fortsatt stort ansvar.

Önskar er alla en fin helg så ses vi på berget under vintern.

Varma hälsningar Gustav